alt

Izgalmakkal és érdekességekkel teli programsorozat várja Kapolcson 2016. július 23. és 31. között a fesztiválozók a Művészetek Zöldje udvarban. Geotúrákkal, geofoglalkozásokkal, előadásokkal és tájismeretei játékokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

A Balaton Felvidéki Nemzeti Park és a Bakony – Balaton Geopark programkínálatában tanösvénnyel, számtalan közös játékkal és szemléletformáló előadással várják a fesztiválozókat, amelyen a Herman Ottó Intézet, mint közreműködő vesz részt.

A programsorozatot július 23-án, szombaton egy kalandos geosétával indítják, amelyet Korbély Barnabás irányít, a Bakony–Balaton Geopark Csoport vezetője. Geofoglalkozások adnak alkalmat arra, hogy vulkánt, vagy egy krátertó térbeli tájképet készítsük el, felfedezzük a föld mélyének rejtett kincseit. A fesztivál ideje alatt a nemzeti parkot érintő természetismereti játékokkal, a Herman Ottó Intézet vándortanösvényén keresztül polihisztorunk életútjával, környezetünk csodáival, a madarak és denevérek felfedezésével, naptávcsövezéssel illetve őshonos háziállatainkkal kapcsolatos kézműves foglalkozásokkal várnak minden természetbarát látogatót.

A programsorozattal párhuzamosan a Herman Ottó Intézet a Teremtésvédelmi Udvarban a mindnyájunkat érintő természetvédelmi kérdéseket vitatja meg meghívott szakemberek segítségével és rendhagyó istentiszteletivel a lelki feltöltődést is garantálja.  

Bővebb információ elérhető ide kattintva.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása