alt

A Herman Ottó Intézet az Éltető Balaton-felvidékért Egyesülettel a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvánnyal együtt pódiumbeszélgetést szervez Értékek, értékőrök, hungarikumok címmel 2016. július 25-én az Éltető Völgy udvarban, Kapolcson. 

 

A kétezres évek elején többirányú összefogás eredményeként a magyarság értékeit összegezni, rendszerezni kívánó mozgalom indult útjára. Széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetések után megszületett a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény, hogy megfelelő jogi keretet adjon a magyarság számára fontos értékek azonosításához, dokumentálásához, hozzájárulva ezzel az összegyűjtött értékek szélesebb körben való megismertetéséhez. Mára a "hungarikum" a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalommá vált, amely megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket, egyediséget, különlegességet és minőséget jelez.

A hungarikumokról, az értékek megőrzéséről, az ifjú értékőr mozgalomról és a Kárpát medencei érték megőrzési mozgalomról 2016. július 25-én, 15 órától az Éltető Völgy udvarban, Kapolcson adnak részletes tájékoztatást, hasznos információkat. A pódiumbeszélgetésen részt vesz Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár, Horváth Zsolt, a Hungarikum Bizottság koordinációs megbízottja, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület képviseletében Hoffner Tibor, valamint Horváth Viola, a Herman Ottó Intézet szakmai tanácsadója. A beszélgetés házigazdájaként Böröcz Lívia, Közösségi Fejlesztésekért és Értéktárakért Felelős Osztály vezetője köszönti a résztvevőket. 

 

Forrás: hungarikum.hu, Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása