alt

Hogyan legyünk gondoskodó gazdái a tájnak, otthonunknak? Kérdésünket 2016. július 29-én, Kapolcson a Herman Ottó Intézet Teremtésvédelmi Udvarában tehetjük fel. A  pódiumbeszélgetésen V. Németh Zsolt államtitkár is részt vesz.
 

Milyen szerepet játszhat egy közösség lakóhelye a fenntartható fejlődésében? Milyen szerepe van az ökoturizmusban, az értékfelmérésben, az értékekre alapozott fenntartható közösségi fejlesztésekben, valamint az együttműködési kultúra megerősítésében a natúrparkoknak, zöldutaknak? Miben hasonló és miben különbözik a natúrparkok és nemzeti parkok tevékenysége, működése? 2016. július 29-én a Herman Ottó Intézet meghívott vendégei, szakemberei ezekre a kérdésekre keresik a választ a Műveszetek Völgye Fesztivál Teremtésvédelmi Udvarában. Külföldi jó példák bemutatásával prezentálják, hogy hogyan egészítheti ki a natúrpark iskola a természettudományi tárgyak oktatását. Mindemellett az Európa Tanács Táj Díját elnyert Hetés és az ottani helyi közösségek által elért eredmények bemutatása is szerepet kap az eseményen.

A pódiumbeszélgetésen részt vesz V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, Mezőszentgyörgyi Dávid, a Herman Ottó Intézet főigazgatója, Pádárné Török Éva, a Földművelésügyi Minisztérium osztályvezetője, Básthy Béla, a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke, a Zöldutak Módszertan Egyesület elnöke Budai Krisztina, a Herman Ottó Intézet Tájegyüttműködésért, Zöldgazdaságfejlesztésért és Ökoturizmusért felelős osztály vezetője Tar Gulya, illetve az intézet szakmai tanácsadója és geográfusa Kiss Gábor.

Lelki táplálék déli harangszóra címmel a római katolikus templomban rendhagyó istentisztelet nyújt lehetőséget az elmélyülésre és feltöltődésre, amelyben Pásztor Zsófi metodista lelkész és Füzes Ádám katolikus pap vezeti a résztvevőket.

Bővebb információ elérhető itt és ide kattintva.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása