alt

A Művészetek Völgye Fesztiválon 2016. július 30-án az emberiség jövője kerül pódiumbeszélgetésünk fókuszába. Szakértők segítségével arra a kulcsfontosságú kérdésre kapunk választ, hogy mit tehetünk a Földön zajló kipusztulási folyamatok ellen.

A Föld történetében ez idáig öt olyan kipusztulási időszak zajlott, amelyek során uralkodó növény-és állatfajok jelentős hányada tűnt el. A hatodik ilyen hullám zajlik jelenleg, állítják a tudósok, mely minden bizonnyal az emberiséget is érinteni fogja. Olyannyira, hogy a század végére a ma élő fajok felének eltűnését jósolják. Élőhelyek megszüntetésével és elszennyezésével, a klíma megváltozásával, idegen fajok elterjesztésével továbbá illegális vadászattal és vadkereskedelemmel pusztítottuk ki végleg a dodót, az erszényes farkast, az óriásalkat és sodortuk a végveszélybe a szumátrai tigrist vagy például a jávai orrszavút.

A július 30-ai pódiumbeszélgetés résztvevői a WWF Magyarországi Igazgatója, Sipos Katalin, elkötelezett természetvédő, kinek kiemelkedő szakterülete a biodiverzitás és az élőhelyvédelem.  Jánossy László, a Herman Ottó Intézet Természetmegőrzési és Ökológiai osztályának természetvédelmi referense, aki elkötelezett híve a biodiverzitás védelmének, a fenntartható fejlődésnek és az ökológiai szolgáltatások megtartásának.

Az esemény kísérőprogramjaiként rajzverseny, kézműves foglakozás és ismeretterjesztő, természetvédelmi játékok és kvízek várják a gyerekeket.

A pódiumbeszélgetést Füzes Ádám katolikus pap vezetésével rendhagyó istentisztelet előzi meg.

Bővebb információ elérhető itt és ide kattintva.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása