alt

Átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által hatodik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait. A Herman Ottó Intézet idén második alkalommal nyerte el a minősítést.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt mondta: a stabilitáshoz szükség van fizikai és anyagi biztonságra, a családbarát gondolkodás kialakítására és meghonosítására. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a szintén családbarát minősítést szerzett Magyar Állami Operaházban megrendezett díjátadón kiemelte: a kormányzat célja, hogy Magyarország biztonságos és családbarát ország legyen, továbbá hangsúlyozta, hogy a munkavállalás és a gyerekvállalás egymást erősítő tényező. Stabil munkahely mellett könnyebb gyermeket vállalni, a gyermek pedig pluszmotiváció lehet a munkavégzésben.
Az államtitkár asszony úgy véli, hogy a díjazottakról elmondható, hogy felismerték, a munkavállalók motiváltabbak lesznek, ha családbarát intézkedéseket tapasztalnak a munkahelyükön. Az elismerést 51 szervezet, intézmény illetve cég képviselője vehette át, többek között az Országos Széchényi Könyvtár, a Magyar Nemzeti Bank, több önkormányzat Budapesten illetve kormányhivatalok, művelődési központok, rendőr-főkapitányságok, büntetés-végrehajtási intézmények, továbbá számos kis-, közép- és nagyvállalat is átvehette.  A Herman Ottó Intézet részéről a díjat Béres András főigazgató-helyettes, valamint Kovács Erika Rozália a pályázat koordinálásért felelős referens vette át.
Az intézetben évről évre vezetnek be családbarát intézkedéseket: július elején a Herman Ottó Konferencia Központban készült el egy komfortos baba-mama szoba. Az elkülönített részben pelenkázó, világos bútorok, kényelmes karosszék biztosít nyugalmat. A gyerekek és a felnőttek, oktatók közös és örömteli használatára, elsősorban a madarak megfigyelésére, azonosítására és fotózására a mYnest természetfotós játszóteret is kiépítették.

Forrás: kormany.hu, Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása