alt

A Gyüttment Fesztiválon az öko-tudatos létezés képviselői és úttörői gyűlhetnek össze tapasztalatcserére igazi fesztiválhangulatban. A nagyszabású eseményen a Herman Ottó Intézet is részt vesz.

Csobánkapusztán idén augusztus 25. és 28. között várják a környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó fesztiválozókat. Egyetlen helyszínen négy nap alatt elérhető lesz minden tapasztalati úton szerzett gyakorlati tudás, amelyeket előadások és bemutatók egészítenek ki a vidéki élethez kapcsolódó témákban. A nagyszabású eseményen a Herman Ottó Intézet is részt vesz vándortanösvénnyel, valamint az intézet tervezett programjai között a Zöldutak Módszertani Egyesülettel (ZÖME) együttműködve jelzésfestés és értékfelmérési módszertan bemutatására is sor kerül. Ezen felül más szakmai partnereinek színes és tartalmas programjaira is szeretné felhívni a figyelmet az intézmény.

Erdők, mezők ehető növényei címmel Biobia hívja sétára a "gyüttmenteket." Ezen felül megismerhető még többek között a „Házikó” modell is, amelynek lényege, hogy lerövidíti az utat a termelő és a fogyasztó között. Szigorú kritériumok mentén kiválasztott termelők portékái a HÁZIKÓ budapesti kisüzemében feldolgozva, friss ételek formájában jutnak el a városlakókhoz. Egyesületek, alapítványok, közösségek mutatkoznak be, de egyéni utak, választások és azok eredményei is megismerhetőek.

 

 

Az eseményről bővebben ide kattintva:

http://gyuttmentfesztival.hu/

http://gyuttmentfesztival.hu/programok/programok2-nap-2/

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása