Két hónap szünet után szeptemberben a hajdúnánás-tedeji Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér ad otthont a következő Helyi Aktivációs Műhelynapnak, amelynek fókuszába a helyi gazdaságfejlesztés kerül.
 

A Herman Ottó Intézet Természetmegőrzés, Tájfenntartás és Közösségi Fejlesztések Igazgatósága az elmúlt egy évben kiemelten nagy hangsúlyt fektetett a közösségi értékgyűjtés és tájérték felmérés módszertanának kidolgozására, ennek gyakorlati bemutatására, továbbá az országos érdeklődésre is méltán számot tartó mintaprogramok eredményeinek népszerűsítésére. A témákhoz szorosan kapcsolódva arra is keresték közösen a választ, hogy a helyi értékek feltárása és az értéktárak létrehozása milyen módon segítheti elő a helyi gazdaságfejlesztési törekvéseket.

A Helyi Aktivációs Műhelynapok (HAM) egyik fő célja a Herman Ottó Intézet és a vidéki térségekben működő Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSZT-k) között meglévő sokrétű kapcsolat fenntartása, elmélyítése és további együttműködési területek közös feltérképezése.

2016. szeptember 22-én tájékoztató hangzik el az IKSZT-k szakmai tevékenységéhez, működéséhez kapcsolódó aktuális kérdésekről, majd szekcióbeszélgetés ad alkalmat ezek alaposabb megvitatására. Vizsgálják a közösségi tereket üzemeltető civil szervezetek és más gazdasági szereplők kapcsolatrendszereit, együttműködési lehetőségeit. Eszmecserét kezdeményeznek az egyházak gazdaságfejlesztésben betöltött szerepéről, továbbá az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalmának környezettudatos szemléletformálást és fenntarthatóságot középpontba állító tevékenységébe.

Kóstolóval egybekötött bemutatón megismerkedhetnek a Nánási Portéka földrajzi eredetmegjelöléssel rendelkező helyi termékekkel, továbbá szó esik arról is, hogy ezek milyen módon jelenhetnek meg a turizmusban, komplex turisztikai termékek részeiként.

A műhelynap tervezett programja a következő linkre kattintva érhető el: Szakmai program

Helyszín:
Hajdúnánás-Tedej IKSZT (4085 Hajdúnánás-Tedej, Fő út. 9. )

Időpont:
2016. szeptember 22. (csütörtök)

A műhelynapon való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A terem korlátozott befogadóképessége miatt a jelentkezéseket beérkezési sorrendben tudjuk fogadni. Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2016. szeptember. 20. (kedd) 16.00 óráig jelezze az alábbi email címen: [email protected]

Cikk megosztása