2016. szeptember 13-án sajtótájékoztatón kötött együttműködési megállapodást a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Herman Ottó Intézet, amelyen ismertették a II. Nagycsaládos Fesztivál programjait is.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) ez évi legnagyobb rendezvényére készül. A 2014. év sikerét alapul véve rendezi meg a II. Nagycsaládos Fesztivált 2016. szeptember 17-én a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A rendezvényen várhatóan hétezer nagycsaládos vesz részt, amelyen számtalan programmal várják az érdeklődőket, így azokat a családokat is, akik nem tagjai az egyesületnek. A fesztiválra tervezett egyes programokat sajtótájékoztatón ismertették az együttműködő partnerek, valamint a NOE és a Herman Ottó Intézet együttműködéséről szóló megállapodást is aláírták a szervezetek képviselői.

Novák Katalin elmondta, hogy a kormány az eltelt években számos döntést hozott a családok, kiemelten a nagycsaládok támogatása érdekében. Kitért családokat érintő intézkedéseire: a családi típusú adózásra és az otthonteremtési támogatásra is. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár úgy fogalmazott, a NOE egyfajta ernyőszervezetként már régóta rendkívül fontos partnere a kormányzatnak, amely nemcsak a nagycsaládosok, hanem minden család érdekeit képviseli.

Mezőszentgyörgyi Dávid rávilágított arra, hogy kormányzati összefogás van a nagycsaládosok mögött, amely kiemelt cél kell legyen társadalmilag is, háttérintézményként ehhez kívánnak aktívan hozzájárulni. Fontos, hogy ne csak az ünnepnapokon, egy fesztiválon adjunk segítséget, hanem az a mindennapokban is megjelenjen. Az öt évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodás meghosszabbítása a megfogalmazott közös stratégiai célok mentén továbbra is az együttlétet, a közösség formálást segíti – hangsúlyozta a Herman Ottó Intézet főigazgatója.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta, a két szervezet közösen keresi azokat a lehetőségeket, hogy hol tudnak a családok segítségére lenni, a fesztivál pedig azt kívánja megmutatni, hogy nagycsaládban élni öröm. Hozzátette: kultúrmissziót igyekszik betölteni, hiszen a Vasúttörténeti Park területén reggeltől késő délutánig színes programok várják a látogatókat több helyszínen, minden generáció találhat érdeklődési körének megfelelőt. A két színpadot zenés, táncos, irodalmi és színházi produkciók töltik majd meg. Emellett a Hungarikumok utcája a fesztivál újdonságának számít, felvonultatják mindazon kiemelkedő értékeket, amelyek a magyarság eredetiségét, különlegességét hangsúlyozzák. A nagycsaládok tizenéves korosztályát pedig a pályaválasztásban a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum segíti. Több hagyományos szakmát képviselő tanintézmény mutatja be a versenyképes tudást adó szakképzési rendszert.

További részletek és jelentkezés: fesztival.noe.hu

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása