alt

Védett lepkék témában hirdetettek fotópályázatot a II. Országos Lepkész Találkozó szervezői. A közel kettőszáz nyolcvan beküldött fotó közül, a szakmai zsűri által kiválasztott harminc legjobb alkotásból kiállítást rendeztek.

Az eseményhez kapcsolódóan a hazánkban kiemelt jelentőségű, természetvédelmi oltalomban részesülő lepkefajok bemutatása és népszerűsítése érdekében indult a felhívás. A fényképeknek a lepkéket (kifejlett állatot vagy hernyót) természetes élőhelyükön kellett ábrázolniuk. A Herman Ottó Intézet együttműködő partnereivel közös fórumot biztosított a Magyarországon és határainkon túli lepkékkel foglalkozóknak, továbbá lehetőséget adott a tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre.
A felhívásra csaknem negyven pályázó küldte be munkáit. Három hangulati témában lehetett elkészíteni a fotókat, melyek közül „Interakció” kategóriában különdíjat kapott Káldi József, „Akció” kategóriában különdíjas lett Bedőcs Gyula illetve „Hangulat” kategóriában szintén különdíjat nyert Kaszás Norbert. A dobogóra került képek közül a harmadik és a második helyet is Kaszás Norbert képei kapták, a pályázat első helyezést ért munkáját Szombathelyi Ervin készítette.

A szakmai zsűri által elbírált fotók közül a legjobb harminc a galériában megtekinthető.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása