alt

2016. szeptember 17-én rendezték meg a második Nagycsaládos Fesztivált. A rendezvénynek a Magyar Vasúttörténeti Park adott otthont, ahol a családokat több helyszínen színes programokkal, kézműves foglakozásokkal várták.

Európa egyik legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumában reggeltől késő délutánig színes programokkal várták a családokat 2016. szeptember 17-én, a II. Nagycsaládos Fesztiválon. Zenés, táncos, irodalmi és színházi produkciókon, kézműves foglalkozáson vehettek részt, emellett családi fotókuckó, gólyalábas műsor, meseposta, mesesátor, népi játszótér is várta őket.

 Az eseményen köszöntőt mondott Kardosné Gyurkó Katalin, aki kiemelte, hogy a fesztivál a kikapcsolódás, a közös feltöltődés mellett az egymásra figyelést, a találkozást szolgálja, valamint bemutatja, hogy nagycsaládban élni jó. Kézzelfoghatóvá válik az az érték, amely erőt ad a mindennapokban – hangsúlyozta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

A család a társadalom, a közösség legkisebb és legfontosabb alapegysége – világított rá beszédében Szakáli István Loránd. Az agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy a kormány kiemelt célkitűzése a családok támogatása, hiszen ahhoz, hogy évszázadok múlva továbbra is magyarságról, magyar közösségről, magyar jövőről beszélhessünk, kellenek a családok, a gyerek, az utánpótlás, és ehhez nélkülözhetetlen az is, hogy ismerjük nemzeti értékeinket, ezeknek gondját viseljük és építkezzünk belőlük.

A fesztiválon a magyarság eredetiségét, különlegességét hangsúlyozta a Hungarikumok utcája, amely a rendezvény újdonságának számított.  Agrárszakképző iskolák és a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum iskolái a tizenéves korosztályt segítették a pályaválasztásban, akik a hagyományos szakmákban is kipróbálhatták magukat. A Herman Ottó Intézet pedig játékain, valamint izgalmas fejtörőin keresztül vitte közelebb a kicsiket és nagyokat egyaránt természetünk és környezetünk szeretetéhez, tiszteletéhez.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása