alt

Idén tízedik alkalommal rendezték meg a Kaposvári Állattenyésztési Napokat. A jubileumra való tekintettel négy napon át, szeptember 22. és 25. között várták a nagyközönséget, amelyen a Herman Ottó Intézet is közreműködött.

A mezőgazdaság teljesítménye 2016-ban is fejlődési pályán van, amely révén jelentős mértékben segíti a nemzetgazdaság növekedését – mondta Czerván György a jubileumát ünnepelő rendezvény ünnepélyes megnyitóján. A Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára kiemelte: a Kaposvári Állattenyésztési Napoknak köszönhetően évről-évre nő a magyar állattenyésztés hírneve, a hazai állattartók szakmai elismertsége, kivételes programkínálatával egyedülálló rendezvény a mezőgazdasági kiállítások sorában.

A Kaposvári Egyetem a Kaposvári Állattenyésztési Napokon minden évben színvonalas szakmai rendezvényeknek, konferenciáknak ad helyet. Hagyományteremtő jelleggel első ízben a kiállítás nyitónapján rendezték meg a SmartFarm - Precíziós Mezőgazdasági Konferenciát, amely a precíziós mezőgazdaság gyakorlatának ismertetését célozta hazai és nemzetközi példákon keresztül.  Az előadások felölelték a növénytermesztés, növényvédelem, talajerő gazdálkodás, az állattenyésztésben alkalmazott szelekciós munka, a tartás és a takarmányozás kihívásaira kidolgozott innovatív megoldásokat, amelyek hozzájárulnak az agrártermelés hatékonyságának növeléséhez, hosszú távú fenntarthatóságához. A precíziós mezőgazdasági módszerek alkalmazásának levegővédelmi hatásait pedig Béres András, a Herman Ottó Intézet főigazgató-helyettese ismertette.

A kiállításon megjelentek az állattenyésztést kiszolgáló gépeket, eszközöket, berendezéseket, az állattenyésztéssel kapcsolatos háttéripari termékeket, szolgáltatásokat kínáló cégek, a takarmányipart, az állategészségügyet, az élelmiszeripart, valamint az agrárfinanszírozást képviselő vállalkozások. Emellett a Herman Ottó Intézet izgalmas játékain és fejtörőin keresztül a környezetügy és természetvédelem aktuális kérdéseit vitte közelebb az érdeklődőkhöz, valamint bemutatta a kiadásában megjelenő tudományos agrárszaklapokat is.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása