Herman Ottó Intézet

2017. április 4.

A magyar élelmiszergazdaságban a helyi gazdaságoktól az élelmiszeripari nagyvállalatokig minden szereplőnek meg kell találnia a helyét és szerepét. A Földművelésügyi Minisztérium elkötelezett aziránt, hogy a kis és közepes területeken gazdálkodó agrárközéposztály megerősödjön, és a kisbirtok-nagybirtok aránya a jelenlegi 40-60 százalékról 80-20 százalékra változzon – fogalmazott Fazekas Sándor az első Agrárakadémia fórumon.

2017. március 30.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a hallgatók szakmai kompetenciájának növelése érdekében hat gyakorlati helyet biztosít a Kaposvári Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem duális képzésére jelentkező hallgatói számára.

2017. március 28.

Annak érdekében munkálkodunk, hogy a jogszabályok és az ügyintézési határidők betartása mellett ügyfélközpontú legyen a környezetvédelmi hatósági rendszer – hangsúlyozta megnyitójában Rácz András helyettes államtitkár „A hazai környezetvédelmi igazgatás aktuális helyzete – az új szervezeti és jogszabályi változtatások bemutatása” című konferencián.

2017. március 23.

A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő szakképző intézmények közül az idei évben harmincnyolc iskola csatlakozik a „Szakmák Éjszakája” elnevezésű országos pályaorientációs rendezvényhez, ezért a feladatok áttekintése céljából tájékoztató napot szervezett a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2017. március 21-én.

2017. március 22.

A 2019-ig tartó nemzetközi CAMARO-D projekt kiemelt célja a vízkészletek védelmének összehangolása és javítása a területhasználat és az éghajlatváltozás negatív hatásaival szemben – mondta a Herman Ottó Konferencia Központban tartott projektindító sajtótájékoztatón Hubert Siegel, az osztrák Szövetségi Mezőgazdasági, Erdészeti, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviseletében.

2017. március 21.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében 2017. április 4-én Agrárakadémia néven nyílt konferenciasorozat indul útjára. A fórum az agrár-szakpolitikai irányvonalainak bemutatását és népszerűsítését célozza meg tematikus felépítésben minden hónap első csütörtökén.

2017. március 9.

Budapestre látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, ahol kétoldalú tárgyalást folytatott Mezőszentgyörgyi Dávid ügyvezető igazgatóval a lehetséges kapcsolódási pontokról és jövőbeli együttműködések lehetőségéről.

2017. február 15.

Új együttműködések kialakítását és a működési költségek csökkentését célozta az az értekezlet, amelyet Fazekas Sándor miniszter hívott össze a Földművelésügyi Minisztérium kötelékébe tartozó több mint nyolcvan intézmény vezetője számára a Herman Ottó Konferencia Központba, 2017. február 14-én.

2017. február 2.

Múzeumok, kalandparkok és látogatóközpontok széles palettája kínál lehetőséget egy izgalmas osztálykirándulásra. A Vidékjáró magazin 2017-es számában bemutatja egy és kétnapos kirándulási csomagjait, amelyek szerte az országban az aktív kikapcsolódás és természetjárás élményét nyújtják.

2017. február 2.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2017. február 1-jétől a szakmai vizsgák tekintetében az írásbeli tételek árának díjtételét megváltoztatja. A díjtétel változásáról szóló tájékoztató a cikkből elérhető.