October 2014

A kormány intézkedéseinek köszönhetően hazánkban már kétszáz termelői piac működik, amely a vidéknek munkahelyet, ami a termelőnek megélhetést, a vásárlónak pedig jó minőségű magyar árut jelent.

February 2013

Külföldi tapasztalatokra építve négy éve működtet saját sertésfeldolgozót egy testvérpár Nagydorogon. A vállalkozástól, amely saját tenyésztésű állatokat dolgoz fel, mára Győrtől Debrecenig rendelnek termékeket.

June 2012

A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara június közepén tartotta meg a Homokhátsági tanyai termékek piacra jutásának elősegítésére indított Kamra-túra II. ütemének projektzáró rendezvényét Jakabszálláson.

Idén is megtartották Újszilváson az ágyas pálinkáknak, valamint kiváló magyar élelmiszereknek szentelt fesztivált, ahol a jó minőségű hazai termékek bemutatása mellett vásárlásra is kóstolásra is lehetőség volt.

January 2012

Élelmiszer-csomagokat osztott a túrkevei rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt és az Élelmiszerbank a napokban. A város egy ösztöndíjpályázathoz is csatlakozott, így a diákok több mint másfél millió forintot igényelhetnek.

November 2011

Az Agrármarketing Centrum és a Budapesti Corvinus Egyetem ingyenes marketingképzést tart kis és közepes élelmiszervállalkozások részére. A kezdeményezés célja, hogy sikeresebbé tegyék a résztvevők termékeit.

May 2011

Tizennyolcmillió forintból alakítottak ki bio-, látvány- és halpiacot Gyenesdiáson. A márciustól novemberig minden nap nyitva tartó piacon nemcsak helyi és térségi élelmiszereket, hanem kézműves termékeket is árulnak.

March 2011

Szellemi kulturális örökség részéve kívánja tenni a szatmár-beregi szilvalekvárfőzést a Szabolcs-Szatmár-Beregi Természetvédelmi Alapítvány. A sikerhez a helyi lakosoktól kértek kisvideókat, fényképeket.

February 2011

Oldalak